Електронні ресурси ДФС тимчасово недоступні через кібератаки

ДФС повідомляє, що зафіксувала велику кількість запитів на свої електронні ресурси:

  • 08.10.2018 з 18:00 год. — на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Електронний кабінет» в мережі Інтернет (cabinet.sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.152);
  • 09.10.2018 з 09:00 год. — на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» (sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.157).

Ці запити спричинили навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%) та призвели до його нестабільної роботи.

Провайдер ідентифікував кібератаку на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) та застосував механізм захисту від атаки.

Кібер-втручання призвело до того, що ресурси ІТС «Електронний кабінет» та ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» були недоступні деяким користувачам в мережі Інтернет.

За Порядком взаємодії органів виконавчої влади з питань захисту державних інформаційних ресурсів ДФС невідкладно поінформувала Адміністрацію держспецзв’язку про DoS-атаки.

За інформацією ДФС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді