Кабмін розширив перелік платежів другої черги

Уряд вніс зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Кабмін розширив перелік платежів другої черги

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Розширено перелік витрат, за якими здійснюється відкриття асигнувань із державного бюджету, та перелік платежів другої черги, які здійснюються Казначейством та його територіальними органами в особливому режимі в умовах воєнного стану:

  • витратами на оплату медичних послуг із зубопротезування та надання планової стоматологічної допомоги окремим категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Крім того, розширено перелік платежів другої черги за коштами з небюджетних рахунків:

  • акціонерного товариства «Фонд декарбонізації України» за напрямами, визначеними Порядком використання коштів державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації, затвердженим постановою КМУ від 21.06.2024 № 761;
  • постачальників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг, отриманими як попередня оплата від розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів на виготовлення проєктної (проєктно-кошторисної) документації, будівництво, реконструкцію, ремонт захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення із захисними властивостями захисних споруд цивільного захисту тощо.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3958

Державний бюджет 2022: все, що потрібно знати бухгалтеру

Затверджено Держбюджет на 2022 рік, а це означає, що ми маємо всі основні цифри та можемо вже зараз прикинути деякі розрахунки. Що і зробив експерт. Ми вже все порахували та підготували для вас зручні таблиці, які спростять вашу роботу.
12354

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді