Новий пілотний проект - фахівці із соціальної роботи у кожній громаді

Теми:
Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 4 серпня 2021 р. прийняв постанову о старті з 1 вересня цього року нового пілотного проекту Міністерства соціальної політики України, який допоможе територіальним громадам організувати соціальну роботу з сім’ями та дітьми, що належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

Новий пілотний проект - фахівці із соціальної роботи у кожній громаді

На сьогодні 42% громад досі не мають можливості надавати якісні соціальні послуги через брак відповідних фахівців та коштів у місцевих бюджетах. Внаслідок цього соціальні ризики виявляються не своєчасно у таких громадах, а сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, не отримують своєчасну допомогу.

Громади, які візьмуть участь у пілотному проекті, отримають необхідні транспортні засоби та комп’ютерне обладнання для фахівців із соціальної роботи. Окрім технічного забезпечення, фахівці громад пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи і надання соціальних послуг населення.

Крім того, в рамках проекту у територіальних громадах буде проводитись апробація механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на забезпечення комплексною соціальною підтримкою малозабезпечених сімей та одиноких матерів. Така підтримка передбачає надання адресної грошової виплати разом із соціальними послугами.

Пілотний проект проходитиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2023 року в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується Міністерством соціальної політики України спільно зі Світовим банком.

Джерело: Міністерство соціальної політики

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3481

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді