Умови оплати праці посадовців ОМС впорядковано Кабінетом Міністрів України

Кабінет Міністрів України на засіданні Уряду 28 липня 2021 р. прийняв рішення о впорядкуванні умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Умови оплати праці посадовців ОМС впорядковано Кабінетом Міністрів України

Ухвалення рішення дозволить врегулювати умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування, утворених в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Згідно з постановою Уряду, визначено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у новосформованих територіальних громадах залежно від віднесення міст, селищ, сіл до певних груп за чисельністю населення, приналежності міст та населених пунктів до об’єднаних територіальних громад.

У зв’язку з цим було переглянуто кількість груп (зменшено з 7-ми до 6-ти), до яких належать громади в залежності від чисельності мешканців в них, а також переглянуто розміри посадових окладів працівників їх виконавчих органів з урахуванням зміни класифікації громад по кількості мешканців.

Також у зв’язку із зміною ролі старости, як інституції, переглянуто розміри їх окладів, а саме – дещо збільшено оклади для старост в громадах з низькою чисельністю та водночас зменшено для старост у громадах з великою чисельністю населення.

Постановою також переглядаються найнижчі розміри окладів посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту I категорії, спеціалісту IІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня, виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій і посад.

Так оклади усім керівним працівникам і спеціалістам апарату районних рад встановлюються на рівні окладів керівних працівників і спеціалістів апарату районних у мм. Києві рад.

Оклади спеціалістів апарату районних рад підвищуються для:

  • провідного спеціаліста - на 170 грн;
  • спеціаліста І категорії – на 180 грн;
  • спеціаліста ІІ категорії – на 240 грн;
  • спеціаліста – на 290 грн.

Розмір окладу старости перерозподілили на користь старост в населених пунктах об’єднаних територіальних громад із меншою чисельністю. Для радника, консультанта та помічника голови встановлено одну на всіх схему окладів. Для помічника голови ради – оклад збільшується. Для спеціалістів II категорії підвищення складе – 100 грн., а ось спеціалістам додали до окладу більшу суму – від 250 до 640 грн. Також підвищать оклади службовцям апарату (секретаріату) ОМС.

Кабмін рекомендував керівникам ОМС виконувати Постанову № 783 у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

Зміни до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 № 268 затверджені постановою КМУ від 28.07.2021 № 783.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66113

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7086

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17394

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді