Реабілітаційні заклади зобов’яжуть встановити POS-термінали

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінсоцполітики оприлюднило проєкт нової редакції Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю (далі – Порядок).

POS-термінали

Калькулятор стажу

Мінсоцполітики пропонує кардинально змінити підхід до реабілітації дітей з інвалідністю.

Бюджетні кошти перераховуватимуть отримувачу, дитина якого відповідно до індивідуальної програми реабілітації потребує реабілітаційних послуг, у розмірі:

  • 25 тис. грн – на дитину з інвалідністю підгрупи А;
  • 16 тис. грн – на іншу дитину з інвалідністю.

Це дасть можливість батькам дітей з інвалідністю самостійно розпоряджатися коштами, які передбачені на їх реабілітацію, а саме самостійно планувати скільки разів і в яких закладах їх дитині отримувати реабілітаційні послуги та, самостійно укладаючи договори з реабілітаційними закладами, погоджувати які саме реабілітаційні послуги вони потребують і здійснювати їх оплату.

Новий Порядок має зменшити бюрократичне навантаження на органи соціального захисту населення та прискорити процес отримання коштів, необхідних для реабілітації дітей з інвалідністю і, як наслідок, сприятиме охопленню більшої кількості дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами.

Кошти, які батьки отримають для реабілітації дітей, можна буде витратити лише на їх реабілітацію. Цього планується досягти за рахунок:

  • встановлення спеціального режиму використання поточних рахунків;
  • встановлення реабілітаційними закладами POS-терміналів;
  • вжиттю заходів для контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, передбачених на реабілітацію дітей з інвалідністю.

Пропозиції та зауваження до проєкту Мінсоцполітики прийматиме протягом місяця на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26229

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6985

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24905

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді