Бухгалтер виправив помилку самостійно. Чи будуть наслідки?

Коли не можна притягти бухгалтера до відповідальності

Бухгалтер виправив помилку самостійно. Чи будуть наслідки?

Ревізори, коли проводять ревізію установи, особливу увагу звертають, чи дотримує бухгалтер норми законодавства. І якщо знаходить порушення – складає протокол про адміністративне правопорушення. Такі протоколи складають ревізори якщо порушення вчинили посадові та інші особи установи в результаті неналежного виконання своїх обов’язків — дії чи бездіяльності.

Утім, ревізори не завжди можуть притягти бухгалтера до відповідальності. Чому та за яких обставин, поділиться секретом у статті колишній ревізор.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ☑️

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8618

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді