Бюджетні гранти: оновлена форма 4ДФ

13 липня 2021 року набрав чинності Наказ № 278 Міністерства фінансів України стосовно зміни форми додатку 4ДФ до податкового Розрахунку, з урахуванням звітування про нові види доходів. Зазначену звітність за новою формою необхідно подавати починаючи з ІІІ кварталу 2021 року.

Бюджетні гранти: оновлена форма 4ДФ

Закон № 962-IX регламентує, що податкові агенти – надавачі бюджетних грандів у податковому розрахунку, подання якого передбачено підпунктом «б» пункту 176.2 статті 176 Податкового кодексу, відображають (за звітний квартал) інформацію:

про суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді бюджетних грантів;

про факт використання платником податку бюджетного гранту або його частини за цільовим призначенням;

про порушення платником податків умов договору про цільове використання бюджетного гранту;

про повне або часткове повернення платником податку бюджетного гранту на користь податкового агента - надавача бюджетного гранту (у разі такого повернення).

Податкові агенти наразі звітують у додатку 4ДФ до Розрахунку за формою та в Порядку встановленими Наказом від 13.01.2015 № 4.

Однак визначеною Наказом від 13.01.2015 № 4 формою додатку 4ДФ у попередніх редакціях не було передбачено звітування про нові види доходів, передбачені Законом №962-IX. У зв’язку з цим, Міністерством фінансів України, Наказом від 19.05.2021 № 278, було внесено зміни до Наказу від 13.01.2015 № 4 в частині зміни форми додатку 4ДФ до Розрахунку, Порядку заповнення та Довідника доходів (доповнено ознаками «201», «202», «203»).

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді