Затвердили зміни, які поліпшать діяльність «Школи супергероїв»

Затверджено постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 та від 28 жовтня 2021 р. № 1160», що має розширити можливості надання освітніх послуг для дітей, які перебувають на лікуванні чи реабілітації в закладах охорони здоров’я.

Затвердили зміни, які поліпшать діяльність «Школи супергероїв»

Калькулятор стажу

Внесено зміни до постанов КМУ:

  • «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам» від 14.04.1997 № 346;
  • «Деякі питання забезпечення організації та надання освітніх послуг дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога» від 28.10.2021 № 1160.

Метою змін є:

  • покращення надання освітніх послуг Державною установою «Школа супергероїв» дітям, які знаходяться на лікуванні та реабілітації у закладах охорони здоров’я;
  • оптимізації діяльності Школи та штату її секретаріату.

Які зміни очікують на організаційні та освітні процеси «Школи супергероїв»:

  1. Освіта стане безперервною не тільки для дітей, які проходять лікування та реабілітацію у закладах охорони здоров’я в Україні, а й за кордоном, щоб мінімізувати освітні втрати через пропуск занять.
  2. Педагогічні працівники будуть забезпечені державними гарантіями так само, як і педагоги закладів освіти.
  3. Планується залучити вчителів іноземних мов, а також вчителів спеціальної освіти для дітей, які перебувають у психіатричних відділеннях або закладах із надання психіатричної допомоги, з метою проведення корекційно-розвиткових активностей.
  4. «Школа супергероїв» отримає можливість використовувати приміщення закладів охорони здоров’я на безоплатній основі. Кожна кімната матиме доступ до укриттів на базі закладу охорони здоров’я.

Викладено у новій редакції Статут державної установи «Школа супергероїв». Реалізація всіх змін не потребує додаткових витрат з державного бюджету. Оптимізація посад Школи відповідно до потреб допоможе організувати залучити потрібних фахівців у межах бюджету. Забезпечення викладання іноземної мови для учнів початкових класів буде можливим завдяки перерозподілу ресурсів між іншими предметами.

МОН нагадує, що державна установа «Школа супергероїв» – це мережа освітніх центрів у лікарнях, яка надає освітні, корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги для дітей, які перебувають на лікуванні чи реабілітації, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука, офіційний сайт МОН

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145797

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54644

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3229

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15982

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді