Інтернет-субвенції на розбудову оптичних мереж у селах - Мінцифри оголошує про прийом додаткових заявок

Мінцифри оголошує додатковий етап подання заявок на отримання інтернет-субвенції. Вони будуть профінансовані за рахунок нерозподіленого бюджету (16,2 млн грн) та можливих залишків коштів, що не будуть використані громадами в межах поточних закупівель.

 Інтернет-субвенції на розбудову оптичних мереж у селах - Мінцифри оголошує про прийом додаткових заявок

Подати заявку можна до 10 вересня.

Це дасть змогу податися громадам, які не встигли зробити це в червні або подали заявки з помилками.

Головна умова участі у проекті — це відсутність у селі оптичних мереж. Подати заявку на участь можна в Дії: https://diia.gov.ua/internet-subvenciya. Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою електронного підпису.

Для розбудови мережі оптичного інтернету 670 територіальних громад отримали понад 483 млн. гривень. Сьогодні вже 510 громад оголосили тендери, а 112 — завершили проведення закупівель. Наразі провайдери активно будують мережі для під’єднання сіл.

Завдяки інтернет-субвенції до оптичного інтернету будуть під’єднані понад 6 тис. соцоб’єктів у 3 тис. селах. Проект матиме значний соціальний ефект, адже завдяки йому вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше під’єднатися до оптичного інтернету. Це допоможе забезпечити рівний доступ та можливості для кожного українця.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3483

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13845

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14875

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді