Де дізнатися про схеми перевірок пастки та хитрощі ревізорів

Де дізнатися про схеми перевірок пастки та хитрощі ревізорів

Раніше в штатах фінуправління був бухгалтер-експерт, який консультував бухгалтерів установ з будь-яких питань. А в складі бюджетного відділу працювала група, яка регулярно виїжджала в райони і перевіряла, як бухгалтери ведуть бухоблік, та надавала їм практичну допомогу. Такими перевірками були охоплені всі бюджетні установи. Майже щоквартально фінуправління проводили семінари з бухгалтерами. І це в умовах, коли законодавство було стабільним і зміни до нього вносилися дуже рідко.

Тепер бухгалтери такої допомоги не отримують. Ревізори фіксують однакові порушення майже в усіх бюджетних установах і тішаться, що виконали план, замість того, щоб підказати, навчити, упередити. А в більшості випадків користуються неузгодженим законодавством, щоб трактувати норми законодавства так, як вигідно їм, спонукаючи бухгалтера погодитися з їхньою позицією і власноруч підтвердити порушення, якого насправді немає.

Як виправити таку ситуацію і дізнатись все про схеми перевірок, пастки і хитрощі ревізорів — читайте у статті.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ☑️

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді