ДПС інформує про можливість збільшення суми податку правонаступника реорганізованих підприємств

З метою доведення до відома платників інформації про можливість збільшення суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні, правонаступника реорганізованих підприємств, ДПС інформує.

 ДПС інформує про можливість збільшення суми податку правонаступника реорганізованих підприємств

Сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування (далі - SНакл ) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми SНакл правонаступника такого платника податку.

Починаючи з 19.08.2021 в автоматичному режимі функціонує доопрацьоване програмне забезпечення в частині обчислення в системі електронного адміністрування податку на додану вартість показника SНакл платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми SНакл правонаступника такого платника податку (лист ДПС України від 28.08.2021 №19621/7/99-00-18-03-04-07).

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді