МОН ініціює обговорення проекту постанови щодо змін формули розподілу коштів між закладами вищої освіти

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1146».

МОН ініціює обговорення проекту постанови щодо змін формули розподілу коштів між закладами вищої освіти

Проектом постанови запропоновано внесення таких змін до формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти:

  • розподіл видатків споживання загального фонду державного бюджету відокремленим структурним підрозділам закладів вищої освіти, що діють згідно із затвердженими в установленому порядку положеннями, мають окремо визначений ліцензований обсяг і безпосередньо здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти (крім фахових коледжів), здійснюватиметься цими закладами вищої освіти в порядку, визначеному їх вченими радами;
  • при встановленні показника масштабу діяльності закладу вищої освіти враховуватимуться також кількість здобувачів вищої освіти, які навчаються у такому закладі за контрактом;
  • індекс рівня вищої освіти для здобувачів третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівнів пропонується збільшити до рівня 1,0;
  • при визначенні показника наукової діяльності пропонується враховувати обсяги надходжень до спеціального фонду за результатами наукових та науково-технічних робіт за проектами Національного фонду досліджень;
  • при зменшенні чисельності осіб, які навчаються за відповідним рівнем вищої освіти, формою здобуття вищої освіти, спеціальністю (спеціалізацією, предметною спеціальністю, за якими здійснюється розміщення державного замовлення) на основі певного освітнього рівня, за яким сформовано державне замовлення в певному році, у межах 20 відсотків чисельності, визначеної на початок їх навчання, фактична кількість таких здобувачів буде прирівнюватися до висхідної.

Зауваження і пропозиції до проекту акта Міністерство освіти і науки України просить надсилати на електронну адресу [email protected] до 22 жовтня 2021 року, телефон (044) 481-47-60.

Джерело: МОН

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66113

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13849

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді