Чи потрібно подавати заяву за ф. 1-КОРО при внесенні змін у версії програмного забезпечення?

Теми:
Відповідно до пункту 2 глави 3 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (зі змінами та доповненнями, далі – Наказ № 547), у разі зміни даних суб’єкта господарювання, зокрема, щодо версії внутрішнього програмного забезпечення реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, повинен провести перереєстрацію у контролюючому органі за місцем реєстрації РРО.

Чи потрібно подавати заяву за ф. 1-КОРО при перереєстрації КОРО на РРО?

Для цього необхідно подати до контролюючого органу:

  • заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО (далі – реєстраційна заява за формою № 1-РРО) з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації;
  • реєстраційне посвідчення.

Пунктами 1–4 глави 2 розділу II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого Наказом № 547 (далі – Порядок), встановлено порядок перереєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО).

Зокрема згідно з пунктом 1 глави 2 розділу II Порядку, у разі зміни даних суб’єкта господарювання, зокрема, щодо версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання здійснює перереєстрацію КОРО.

Разом з тим, на сьогодні реалізовано можливість автоматичної перереєстрації всіх КОРО на РРО у випадку перереєстрації РРО відповідно до підпунктів 1–4 глави 3 розділу II Порядку.

Джерело: ДПС в Одеській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26229

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6985

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24905

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді