Як присвоюють ранги особі, яку приймають на службу в ОМС

Особі, яку приймають на службу в органи місцевого самоврядування (ОМС), присвоюють ранг:

  • у межах відповідної категорії посад;
  • відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи.

Це регламентує стаття 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-III (далі — Закон).

Скачати зразок нової довідки про страховий стаж

Разом з цим, посадовим особам ОМС присвоюють ранги на рівні тих, які вони мали за Законом України «Про державну службу» (п. 3 Розділу VII Закону).

Відтак, якщо особа має ранг державного службовця, присвоєний відповідно до Закону України «Про державну службу» (від 16.12.1993 № 3723-ХII або від 10.12.2015 № 889-VIII), то у разі призначення на посаду в ОМС їй присвоюють ранг посадової особи місцевого самоврядування на рівні рангу державного службовця, якщо Закон не передбачає присвоєння вищого рангу посадової особи місцевого самоврядування.

Лист НАДС від 23.10.2018 № 1-р/з-омс

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7015

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17221

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106487

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді