Кабмін збільшив видатки на медгарантії та доручив НСЗУ підготуватись до укладання договорів з медзакладами на 2022 рік

Кабінет Міністрів України під час засідання, 3 листопада, дав доручення Національній службі здоров’я України розпочати підготовку до укладання договорів із закладами охорони здоров’я за програмою медичних гарантій на 2022 рік та ухвалив рішення, яким спрямував 1,6 млрд. гривень на розширення чинної мережі закладів охорони здоров’я для надання допомоги пацієнтам із COVID-19.

Кабмін збільшив видатки на медгарантії та доручив НСЗУ підготуватись до укладання договорів з медзакладами на 2022 рік

Щоби вчасно опрацювати пропозиції закладів охорони здоров’я про укладання договорів на медичне обслуговування населення у 2022 році, Національній службі здоров’я України слід попередньо проаналізувати ці пропозиції з урахуванням 36 пакетів медичних послуг, які пропонується включити до програми медичних гарантій у 2022 році.

Відтак НСЗУ потрібно розробити та погодити специфікації та умови закупівель медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, а також проаналізувати наявність у надавачів медичних послуг медичного обладнання, персоналу, ліцензій та інших дозвільних документів, необхідних для надання медичних послуг в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році.

Після відповідної підготовки Національна служба здоров’я зможе розпочати укладати договори про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій із закладами охорони здоров’я.

Також на засіданні виділили кошти для підвищення якості надання стаціонарної допомоги пацієнтам, госпіталізованим із коронавірусною хворобою.

“На Конгресі місцевих та регіональних влад, який нещодавно пройшов в Одесі під керівництвом Президента України, було обговорено доцільність збільшення тарифу для ковідного пакета. Сьогодні Уряд прийняв перший документ, який дозволить нам цю ініціативу реалізувати”, - коментує Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Йдеться про видатки за програмою «Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення».

Наразі 529 закладів охорони здоров’я можуть надавати спеціалізовану медичну допомогу хворим на COVID-19. На стаціонарному лікуванні перебуває 45 158 пацієнтів із підтвердженою коронавірусною хворобою та 6 149 осіб із підозрою на COVID-19.

Водночас за останній тиждень було розгорнуто ще 3 633 ліжко-місць у закладах охорони здоров’я.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
24077

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11084

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
139

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40317

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді