Способи подання скарги на вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ, нарахування пені та накладання штрафу

Відповідно до п. 1 розд. V Порядку розгляду податковим органом скарг, скаргу на вимогу про сплату недоїмки зі сплати ЄВ та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу подає платник ЄВ особисто або через свого представника у паперовій формі безпосередньо до апарату ДПС або поштовим відправленням з повідомленням про вручення та описом вкладення та/або в електронній формі, у тому числі через електронний кабінет.

 Способи подання скарги на вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ, нарахування пені та накладання штрафу


Згідно з п. 2 розд. V Порядку № 1124 днем подання платником ЄСВ скарги є:
при поданні скарги безпосередньо до апарату ДПС – день фактичного отримання скарги ДПС;
  • у разі надсилання скарги відділенням поштового зв’язку – дата отримання відділенням поштового зв’язку від платника ЄСВ поштового відправлення зі скаргою, яка зазначена відділенням поштового зв’язку в повідомленні про вручення поштового відправлення або на конверті;
  • у разі надсилання скарги в електронній формі – день фактичного отримання скарги апаратом ДПС.
  • У разі відсутності повідомлення про вручення або відбитка календарного штемпеля відділення поштового зв’язку на поштовому відправленні (конверті, бандеролі), що унеможливлює з’ясування дати отримання відділенням поштового зв’язку скарги, днем подання скарги вважається день надходження скарги до апарату ДПС (п. 3 розд. V Порядку № 1124).

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2942

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
386

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18810

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36430

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді