Випадки при яких здійснюється скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій

Скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю, крім випадку подання суб’єктом господарювання заяви (у разі викрадення, втрати, тощо), може здійснюватися за заявою суб’єкта господарювання або примусово за рішенням контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО.

Випадки при яких здійснюється скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій


Також скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) на окрему господарську одиницю відбувається у випадках, зокрема:
  • КОРО використовується не за визначеною адресою господарської одиниці суб’єкта господарювання;
  • установчі документи суб’єкта господарювання згідно із судовим рішенням визнано недійсними;
  • наявне судове рішення щодо припинення суб’єкта господарювання, що не пов’язане з банкрутством;
  • КОРО непридатна для використання;
  • порушено цілісність засобу контролю, встановленого на КОРО.

Контролюючий орган за місцем реєстрації КОРО на окрему господарську одиницю не пізніше місяця з дня виникнення підстав для скасування реєстрації КОРО приймає рішення про скасування реєстрації КОРО у разі, якщо суб’єктом господарювання не подано заяву про скасування реєстрації КОРО за формою № 2-КОРО та такі підстави залишились актуальними.

Рішення про скасування реєстрації КОРО приймається контролюючим органом у двох примірниках, один з яких зберігається в обліковій справі суб’єкта господарювання, інший – надсилається за місцезнаходженням або місцем проживання суб’єкта господарювання.

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26118

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6980

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24829

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді