Хто подає повідомлення за формою № 20-ОПП про відокремлені підрозділи?

Відокремлений підрозділ юридичної особи є платником податків. Він зобов’язаний:

  • стати на облік у контролюючих органах;
  • повідомляти ДФС за допомогою форми 20-ОПП про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.

Хто подає повідомлення за формою № 20-ОПП про відокремлені підрозділи? Усе про форму 20-ОПП

Юридична особа подає до контролюючого органу повідомлення за формою № 20-ОПП щодо:

  • відокремлених підрозділів,
  • рухомого та нерухомого майна,
  • об’єктів оподаткування,
  • об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням,
  • об’єктів, через які юридична особа провадить діяльність.

Скачати податкову накладну за новою формою

Виняток становлять об’єкти оподаткування, відомості щодо яких надали до відповідних контролюючих органів відокремлені підрозділи юридичної особи в установленому порядку.

Інформацію з повідомлення за формою № 20-ОПП вносять до Єдиного банку даних юридичних осіб:

  • у день отримання контролюючим органом документів засобами електронного зв’язку в електронній формі (про результати опрацювання документа платнику направляється квитанція 2 в електронному вигляді);
  • не пізніше 15 днів (30 днів для великих за обсягом) від дня їх надходження до контролюючого органу на паперових носіях.

Платники податків можуть переглянути інформацію про об’єкти оподаткування та контролюючі органи, у яких платник перебуває на обліку за неосновним місцем обліку, в приватній частині інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

За інформацією ГУ ДФС у Тернопільській області

ПДФО для бюджетників: перерахувати і не помилитися

Хто подає повідомлення за формою № 20-ОПП про відокремлені підрозділи?
Олеся СКРИМОВСЬКА головний редактор тижневика "Головбух: Бюджет", у минулому головний бухгалтер
Установи мають право перераховувати ПДФО за будь-який період і в будь-яких випадках. Зазвичай це роблять для самоперевірки. Проте є й обов’язковий перерахунок — річний. Його проводять, коли нараховують зарплату за останній місяць звітного року, тобто в грудні. То як провести перерахунок ПДФО у грудні? Хто і яку податкову соціальну пільгу мав отримувати у 2018 році? Яка відповідальність за порушення законодавства? Будьте в курсі!

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6911

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3062

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
53758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді