У Держбюджеті-2022 передбачені кошти на базовий рівень заробітної плати лікарів від 20 тисяч гривень

У бюджеті на 2022 рік передбачено кошти для встановлення базового рівня заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень. У порівнянні з 2021 роком оплата пакетів медичних послуг за програмою медичних гарантій збільшена на 33,8 млрд грн.

 У Держбюджеті-2022 передбачені кошти на базовий рівень заробітної плати лікарів від 20 тисяч гривень


“Вперше за роки незалежності у бюджеті, а не на словах, врахована ринкова заробітна плата медичним працівникам, як того вимагає указ Президента України Володимира Зеленського. Так, базовий рівень заробітної плати в 2022 році у лікарів буде 20 тисяч гривень, у середніх медичних працівників – 13,5 тисячі, – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. – У бюджеті передбачено збільшення коштів для програми медичних гарантій, закупівлі нового обладнання як для лікарень, так і для лабораторій, реконструкції 48 багатопрофільних клінічних лікарень, розвитку біокластеру, проведення трансплантацій, на вакцину від COVID-19 та інше”.

Також у бюджеті передбачено низку видатків на охорону здоров’я в Україні, зокрема, виплати працівникам закладів охорони здоров’я у зв’язку з переїздом на нове місце роботи, перекваліфікацією під час формування спроможної мережі госпітальних округів – 100 млн грн.

Джерело: МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді