Вже понад 36 тисяч комп’ютерів отримали педагоги з 18 областей за проектом «Ноутбук кожному вчителю»

Завдяки національному проекту «Ноутбук кожному вчителю» Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації українські вчителі продовжують отримувати якісну та сучасну комп’ютерну техніку. Наразі вже доставлено 36 635 ноутбуків у 18 областей.

Вже 36 тисяч комп’ютерів отримали педагоги з 18 областей за проектом «Ноутбук кожному вчителю»


Поставки в регіони відбуваються швидко та стабільно. Цього тижня вперше отримали ноутбуки вчителі з Донецької, Тернопільської, Рівненської, Херсонської та Одеської областей.

Вчителі вже отримали ноутбуки у наступних областях:

Волинська – 1 277 одиниць;

Дніпропетровська – 5 296;

Донецька – 1 782;

Житомирська – 1 000;

Закарпатська – 2 231;

Запорізька – 2 013;

Івано-Франківська – 2 096;

Київська – 3 186;

Кіровоградська – 1 431;

Луганська – 300;

Одеська – 4134;

Полтавська – 2 447;

Рівненська – 2 344;

Тернопільська – 1 050;

Харківська – 3 055;

Херсонська – 100;

Чернівецька – 1 450;

Чернігівська – 1 397.

Ноутбуки оснащено всім необхідним для дистанційної роботи вчителя – камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету. Це дасть змогу зробити навчальний процес сучасним та зручним, незалежно від карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19.

Громади, які вже отримали ноутбуки, діляться враженнями в соцмережах та висловлюють вдячність за ініціативу МОН та Мінцифрі.

«Переважно, у нашій школі комп’ютери розміщені в класах інформатики, іншим вчителям, на жаль, потрібно чекати закінчення уроків, щоб скористатися технікою. А зараз ноутбук потрібен вчителю і при проведенні уроків, особливо в період пандемії. Ми в школі запровадили електронні журнали, щоденники. Дуже добре, що Мінцифра та МОН дійсно реалізують круті проекти і піклуються абсолютно про всіх», – зазначає заступниця директора з виховної роботи, вчителька інформатики Забузького ліцею Волинської області Ірина Поліщук.

Усього до кінця року за державною субвенцією мають закупити 60 000 ноутбуків для вчителів із 24 областей та міста Києва. З держбюджету на це виділили 980 млн грн. Середня вартість одного ноутбука за субвенцією – 17 900 грн.

«Завдяки сучасному процесору комп’ютери швидко завантажуються і миттєво відкривають заготовлені документи на урок. Особливо хочемо відзначити високу енергоефективність, а саме: на повному заряді батареї можна спокійно провести 6 уроків. Поки що це найкращі ноутбуки, які поставлялися в школи Луцька», – наголошують вчителі Луцької загальноосвітньої школи № 2.

Джерело: МОН

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341550

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90409

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66139

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3496

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13859

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді