Держпраці: Заява від відстороненого працівника - підстава для проведення позапланової перевірки

До Управління Держпраці у Житомирській області надходять звернення від працівників, яких відсторонили через відсутність щеплення проти COVID-19, в яких вони просять перевірити процедуру відсторонення. Але для проведення таких перевірок є певні умови.

Допомогатор


 Держпраці Які саме, розповів начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін у прямому ефірі на UA:Житомир.

«Ми отримуємо звернення-скаргу від працівників, яких відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 і зобов’язані, на підставі такого звернення, звернутися до Центрального апарату Держпраці і отримати погодження для проведення позапланової перевірки. Тільки на підставі погодження ми готуємо розпорядчі документи – наказ і направлення, в яких зазначено куди виходимо, коли та хто проводитиме перевірку. Після цих процедур наш державний службовець-інспектор має право вийти на перевірку у навчальний заклад», – розповів Сергій Сечін.

Він також пояснив, що підстави для здійснення позапланових перевірок визначені ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

«У разі виявлення порушень процедури відсторонення, інспектор виносить припис адміністрації навчального закладу для негайного виконання. В той же час, отримавши копію акту такої перевірки, відсторонений працівник може звернутися до суду, щоб зобов’язати адміністрацію навчального закладу скасувати наказ і поновити на роботі з того часу, коли людина була відсторонена», – додав Сергій Сечін.

Джерело: Управління Держпраці у Житомирській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8653

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19133

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді