Нові посади у закладах загальної середньої освіти

Нові посади у закладах загальної середньої освіти

МОН уточнив, що Типові штатні нормативи закладів середньої освіти не поширюються на спеціальні заклади загальної середньої освіти та заклади спеціалізованої освіти, які створені відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX. Також міністерство доповнило Типові штатні нормативи новими посадами:

До переліку нових посад ►►►

Уточнили, що 0,5 штатної одиниці за посадою секретар/секретар-друкарка вводять при кількості до 10 класів включно (раніше — при кількості 8–10 класів), одну штатну одиницю за посадою водій автотранспортних засобів/автобуса вводять на кожний автотранспортний засіб/автобус (раніше — за наявності автотранспортного засобу/автобуса для організованого підвезення учнів на навчання і додому).

Інші зміни за посадами є косметичними.

Джерело: наказ МОН від 04.10.2021 № 1055, чинний з 05.11.2021

Нові посади у закладах загальної середньої освіти
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Ревізори уважно вивчають штатний розпис, коли перевіряють, чи законно установа нарахувала заробітну плату працівникам. Адже неправильно сформований штатний розпис завищує або занижує потреби установи у бюджетних коштах і як наслідок — бухгалтер допускає порушення.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18988

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді