З наступного року оновлюється статистична звітність з праці

Держстат України з метою вдосконалення державного статистичного спостереження щодо обстеження підприємств із питань статистики праці й отримання об’єктивної статистичної інформації наказом від 25.06.2021 р. № 135 затвердила оновлені форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці» та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці».

Допомогатор


Вони вводяться в дію, починаючі зі звіту:

1) за І квартал 2022 року – № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці»;

2) за січень 2022 року – № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці».

Нову місячну форму статистичної звітності з праці необхідно буде подавати вперше за січень 2022 року, а квартальну — за І квартал 2022 року. Надалі місячну форму статзвітності з праці потрібно надавати щомісяця, квартальну — щоквартала.

Ці форми статзвітності поширюються на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичних осіб відповідно до затвердженої методології.

Водночас втратять чинність з 01.02.2022 року накази Державної служби статистики України від 17 червня 2020 року:

1) № 178 “Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) “Звіт із праці”;

2) № 179 “Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) “Звіт із праці”.

Джерело: Головне Управлiння Держпрацi в Одеськiй областi

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82653

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді