Де отримати інформацію про розмір ставок місцевих податків і зборів?

ДФС оприлюднює на своєму офіційному веб-порталі зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях.

Якщо місцева рада не прийняла рішення в термін, передбачений законодавством, ДФС розміщує на порталі інформацію про останнє чинне рішення ради, або не зазначає інформацію. Коли копії рішень рад про встановлення місцевих податків та зборів або змін до них надходять до ДФС, вона оновлює інформацію на порталі.

Якщо сільська, селищна, міська рада або рада ОТГ не встановила відповідні місцеві податки і збори, до встановлення платники податку справляють:

  • податки — виходячи з норм ПК із застосуванням їх мінімальних ставок;
  • плату за землю — із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує періоду, в якому платник має справляти плату за землю (пп. 12.3.5 ПК).

Платники податків для уточнення інформації про прийняті рішення мають самостійно звертатися до місцевої ради, на території якої знаходяться їх об’єкти оподаткування, оскільки ДФС не контролює, як органи місцевого самоврядування приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

Аби отримати інформацію про ставки податків, зборів, встановлених кожним органом місцевого самоврядування в Україні, платники податків мають звертатися на офіційний веб-портал ДФС за посиланням.

За інформацією ГУ ДФС у Полтавській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341591

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36493

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6987

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді