До Парламенту направлено на розгляд законопроекти щодо розвитку публічної служби

У грудні Уряд схвалив проекти Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо удосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби» та «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція).

 До Парламенту направлено на розгляд законопроекти щодо розвитку публічної служби


Наразі ці законопроекти подані до Верховної Ради України та зареєстровані за номерами № 6496 від 31 грудня 2021 року та № 6504 від 05 січня 2022 року відповідно.

Крім того, у Верховній Раді Україні зареєстрований проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кола посадових осіб місцевого самоврядування» (реєстраційний № 6505 від 05 січня 2022 року). Цей законопроект підготовлено НАДС з метою визначення кола посадових осіб місцевого самоврядування, які можуть притягуватися до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення за статтею 368 Кримінального кодексу України та бути суб’єктами кримінального провадження відповідно до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України. Він є необхідним для забезпечення реалізації положень законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція).

Зазначені законопроекти наразі направлені на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Ознайомитись з реєстраційними картками цих законопроектів ви можете за наступними посиланнями:

Проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування (№ 6504): http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73563

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо удосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби (№ 6496): http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73553

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кола посадових осіб місцевого самоврядування (№ 6505): http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73564

Джерело: НАДС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17368

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106784

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді