Уряд зобов’язав керівників бюджетних установ мінімізувати витрати на службові відрядження

Уряд зобов’язав керівників бюджетних установ мінімізувати витрати на службові відрядження

Кабмін змінив розміри витрат на відрядження. Але! Виділяти додатково кошти на 2022 рік за КЕКВ 2250 «Видатки на відрядження» бюджетним установам не будуть.

Що робити в такій ситуації бухгалтеру? Яку компенсацію витрат у відрядженні отримуватимуть працівники з 1 січня та яких заходів має вжити керівник установи, щоб виплачувати відрядженим працівникам такі суми, читайте у статті.

Уряд зобов’язав керівників бюджетних установ мінімізувати витрати на службові відрядження

З яких коштів оплачувати відрядження бухгалтеру

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
68906

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
161390

Добові на відрядження 2024: як виплачувати та обліковувати

Відрядження працівників в одних установах є буденністю, а в інших – трапляються нечасто. Здебільшого відрядження відбуваються в межах України, але й можуть бути за кордон. Відрядженим працівникам відшкодовують витрати за час поїздки та виплачують добові на відрядження. Як визначається розмір добових, які саме витрати та в якому розмірі слід відшкодовувати – дізнаєтеся з цього огляду.
71867

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
3044

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді