Чи надається відпустка без збереження заробітної плати батькам абітурієнтів

83

Запитання

Чи надається відпустка без збереження заробітної плати батькам абітурієнтів?

Відповідь

Детальний матеріал

Відпустка без збереження заробітної плати

Переглянути

Працівникам, діти яких у віці до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю 12 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження навчального закладу та в зворотному напрямі.

Калькулятор днів щорічної відпустки

За наявності двох або більше дітей зазначеного віку така відпустка надається окремо для супроводження кожної дитини (ст. 25 Закону України «Про відпустки»).

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52549

Хвороба під час відпустки: готовий розрахунок в обліку

Працівник захворів під час щорічної основної відпустки. У цій ситуації виникає чимало питань. Чи потрібно оплачувати листок непрацездатності, чи продовжувати відпустку, чи переносити її на інший строк. Потрібно робити перерахунок оплати відпустки через лікарняний чи ні. Відповіді на всі ці питання розглянемо по черзі.
4627

Облік відпусток

Роботодавець зобов’язаний вести облік відпусток, що надають працівникам. І хоча цю вимогу визначає стаття 10 Закону про відпустки, яка врегульовує порядок надання щорічних відпусток, все ж обліковувати потрібно всі види відпустки у розрізі працівників. Їх обліковує кадрова служба установи або спеціаліст, на якого покладені обов’язки з кадрового обліку, але не бухгалтер. Бухгалтер ні до оформлення відпусток, ні до їх обліку відношення немає.
4536