Рада затвердила зміни в роботі військово-лікарських комісій

Теми:
Парламент України проголосував за законопроєкти № 9154 та № 9158, які регулюють роботу військово-лікарських комісій.

зміни в роботі військово-лікарських комісій

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Про прийняття законопроєктів повідомив постійний представник Кабінету Міністрів в Верховній Раді Тарас Мельничук.

За основу (311 голосів «за») прийнято проєкт Закону «Про внесення змін до статті 70 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо роботи військово-лікарських комісій)» № 9154.

Цей законопроект врегульовує наступні питання:

  • здійснення військово- лікарської експертизи всіма закладами охорони здоров’я сектору безпеки і оборони,
  • функціонування військово-лікарських комісій на базі закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності,
  • захищає права військовозобов’язаних, військовослужбовців та працівників сектору безпеки і оборони.

Що змінює закон № 9154

Доповнює перелік закладів охорони здоров’я, в яких можуть створюватися військово- лікарські комісії, закладами охорони здоров’я сектору безпеки і оборони.

Передбачає можливість створення військово- лікарських комісій при державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

Що змінює закон № 9158

Змінюється Статут внутрішньої Служби ЗСУ і удосконалюється оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану.

На меті законопроєкту – спрощене оформлення військовослужбовцям довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами проведення відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення,.

Також має бути удосконалене оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.

Ще одна ціль закону – спрощення процедури реалізації висновків військово-лікарської комісії про надання відпустки для лікування у зв'язку з хворобою та про непридатність до військової служби.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7084

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17386

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106832

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді