Коли з педпрацівником слід укласти трудовий договір про дистанційну роботу

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОН затвердило зміни до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти.

трудовий договір про дистанційну роботу

Норми тривалості робочого часу 2023

Окремі новації стосуються часу роботи педпрацівників. Так, в умовах дистанційного навчання чи з використанням технологій дистанційного навчання педпрацівник може виконувати свою роботу поза робочими приміщеннями чи територією закладу освіти, в будь-якому місці за його вибором. Однак це можливо виключно з дотриманням вимог статті 60-2 КЗпП. Тобто з цим працівником обов’язково слід укладати трудовий договір про дистанційну роботу

Різниця часу між тривалістю навчального заняття (академічна година) та тривалістю заняття, яке організовує педагогічний працівник у синхронному режимі, є робочим часом педпрацівника і використовується ним для підготовки до таких занять, забезпечення оцінювання навчальних досягнень учнів, проведення індивідуальних чи групових консультацій тощо.

Наказ МОН від 24.02.2023 № 201 та наказ МОН від 22.03.2023 № 333, який оновлює попередній, чинні з 11.04.2023.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13838

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді