Вносимо персональні дані уповноваженої особи до електронної системи закупівель

Уповноважена особа замовника із 19 квітня зобов’язана не лише вносити персональні дані до електронної системи, а й стежити за їх актуальністю. Як це зробити наразі? Для прикладу — два алгоритми дій на майданчику «Держзакупівлі.Онлайн»

АННА КОСТИРЄВА,

фахівець із розвитку та супроводу замовників проєкту «Держзакупівлі.Онлайн»

Перевірте, чи підтвердив ваш майданчик відповідність системи захисту інформації

За новими законодавчими вимогами уповноважена особа (УО) зобов’язана:

  • внести до електронної системи закупівель персональні дані;
  • надати згоду на їх оброблення;
  • оновлювати такі дані у разі їх зміни.

Утім наразі в електронній системі ще триває технічна реалізація вимог нової редакції Закону про публічні закупівлі. Тому Мінекономіки поінформувало, що уповноважені особи вноситимуть персональні дані після відповідної технічної реалізації в електронній системі закупівель (лист від 10.04.2020 № 3304-04/24218-06).

Як бути новопризначеній УО, яка має внести до електронної системи закупівель інформацію про себе, аби працювати в ній?

На практиці замовник може визначати/призначати УО для процедур закупівель та спрощених закупівель, а може й надалі залишити процедури закупівель за тендерним комітетом, а на уповноважену особу покласти лише спрощені закупівлі. Від цього залежатимуть дії уповноваженої особи, яка вноситиме до електронної системи свої персональні дані.

✒️ Персональні дані уповноваженної особи в електронній системі закупівель контролюватимуть аудитори. За внесення недостовірних персональних даних та неоновлення у разі їх зміни УО притягуватимуть до адмінвідповідальності. Штраф у такому випадку загрожуватиме серйозний — від 25 500 до 51 000 грн.

Вебінарний марафон доя Дня бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді