Реєстрацію ПН зупинили: що з формуванням податкового кредиту

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили, чи переривається строк, встановлений ПК для формування податкового кредиту, на період зупинення реєстрації податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК) в ЄРПН.

податковий кредит

Калькулятор штрафів

У разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН згідно з пунктом 201.16 ПК за Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому постановою КМУ від 11.12.2019 № 1165, на період такого зупинення переривається перебіг строків для формування податкового кредиту, зазначених:

  • у пункті 198.6 ПК – протягом 365 календарних днів з дати складення ПН/РК;
  • пункті 80 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» ПК – протягом 365 календарних днів з 01.01.2022 (дати набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» від 30.11.2021 № 1914-IX).

За інформацією ГУ ДПС у Чернівецькій області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
1941

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52545

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
47899

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
56577

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді