ФССУ: Від початку реформи лікарняних, оформлено понад 4,5 млн електронних листків

Від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористались новою послугою. Таку цифру повідомляють у Пенсійному фонді України.

Допомогатор


 Водночас, згідно даних МОЗ, в електронній системі охорони здоров’я було створено більше 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні.

Зауважимо, реформа спростила процес оформлення лікарняних. Більше не потрібно збирати підписи і печатки на бланку, передавати документ роботодавцю чи навіть знов іти до лікарні за заміною документу, якщо при оформленні лікарняного була допущена помилка.

Тепер неточності при створенні лікарняних трапляються рідше, адже лікар самостійно не вносить інформацію про пацієнта. Усі необхідні дані підтягуються автоматично. Водночас, у випадку, якщо при укладенні декларації із сімейним лікарем було допущено помилку в ПІБ, яка продублювалась у лікарняному (наприклад, пропущено букву), Фонд соціального страхування України прийме такий е-лікарняний на оплату без необхідності здійснювати заміну, аби незначні помилки не призводили до уповільнення виплат допомог.

Джерело: ФССУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66119

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13851

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14891

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді