Кабмін надасть субвенції громадам для розбудови мережі ЦНАП

Кожне місто в Україні з населенням понад 10 тисяч людей у найближчий рік повинне отримати власний ЦНАП. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 19 січня.

 Кабмін надасть субвенції громадам для розбудови мережі ЦНАП

СКАЧАТИ Зразок наказу про дистанційну роботу у період карантину


«Цьогоріч Уряд надасть громадам 231 млн грн субвенції для розвитку та розбудови мережі ЦНАП. Сьогодні ми внесли зміни до постанови, яка регулює порядок надання цієї субвенції. Зокрема, кошти можна буде витратити на облаштування територіальних підрозділів центрів надання адмінпослуг та віддалених робочих місць», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що за минулий рік мережа ЦНАП збільшилася майже удвічі. Понад 90% українців уже зараз говорять про позитивний досвід отримання послуг у центрах.

Заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська зазначила: «Протягом першого року надання субвенції на розвиток мережі ЦНАП ми помітили низку процесів, які можна оптимізувати для ефективного та справедливого розподілу коштів у наступних бюджетних періодах. Завдяки цим змінам за ініціативи Мінцифри держава насамперед надасть фінансову підтримку тим громадам, де наразі відсутні ЦНАП, що дасть змогу їхнім мешканцям вперше отримати доступ до якісного державного сервісу вже до кінця цього року».

За кошти субвенції громади зможуть побудувати або відремонтувати приміщення для Центрів, закупити нові меблі та обладнання, що забезпечить комфортні та доступні адмінпослуги кожному українцю.

Ознайомитися з оновленими рекомендаціями щодо подання клопотань у 2022 році можна на платформі Дія.Центрів за посиланням: https://center.diia.gov.ua/support/support-3. Клопотання прийматимуть до 1 березня 2022 року на офіційну е-пошту Мінцифри.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47014

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237452

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді