Як по-новому звітувати про квоту з працевлаштування

Мінсоцполітики вніс зміни до Порядку, за яким роботодавці звітують Держпраці про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (далі — Порядок). Зокрема, Мінсоцполітики:

  • змінив поняття «роботодавці». Тепер воно включає підприємства, установи, організації з чисельністю штатних працівників (далі — ЧШП) від 8 осіб. Раніше роботодавцями вважалися установи і організації з ЧШП понад 20 осіб.
  • встановив норматив з працевлаштування (квоту) для роботодавців з ЧШП від 8 до 20 осіб — вони мають працевлаштовувати у штат не менше однієї особи передпенсійного віку;
  • оновив форму, за якою роботодавці звітують про працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Відтак, у оновленій формі роботодавці вказують у рядку:

  • 02 — середньооблікову ЧШП, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та працювали на умовах повної зайнятості у звітному році;
  • 04 — середньооблікову ЧШП за звітний рік;
  • 05 — середньооблікову ЧШП за звітний рік, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;
  • 06 — чисельність громадян, яких установа планує працевлаштувати в поточному році у рахунок квоти.

Рядки 01-03 форми заповнюють роботодавці з ЧШП понад 20 осіб, а рядки 04-05 — роботодавці з ЧШП від 8 до 20 осіб.

Відповідні зміни Мінсоцполітики вніс до Порядку наказом «Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню» від 23.11.2018 № 1074, який набрав чинності 08.01.2019.

Джерело: Наказ Мінсоцполітики від 23.11.2018 № 1074

Норми робочого часу 2019 року

Як по-новому звітувати про квоту з працевлаштування
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Єдиної для всіх норми робочого часу 2019 року немає. Вона різниться залежно від робочого тижня — «п’ятиденка» чи «шестиденка», тривалості щоденної роботи. То хто й скільки працюватиме у 2019-му?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68422

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91203

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128517

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37240

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85707

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді