МОЗ: Встановлена Урядом базова зарплата медпрацівників не виключає різні види доплат

Заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко заявив, що кожен лікар та медсестра, на яких поширюється ухвалена Урядом постанова, не можуть отримувати менше ніж 20 000 та 13 500 гривен відповідно. Однак це не фіксований рівень заробітної плати, а лише встановлений мінімум. Понад цією сумою медикам можуть нараховуватися різні види доплат.

Допомогатор

Оплата праці в умовах посткарантину - спробувати БЕЗПЛАТНО


 МОЗДиференціація заробітної плати має проводитися керівником медичного закладу. Адже після того, як лікарні стали самостійними підприємствами, саме керівник медичного закладу відповідає за розподіл коштів та визначає, який відсоток бюджету закладу має бути спрямовано у фонд заробітної плати.

«13 500 гривень середньому медичному персоналу та 20 000 гривень лікарям – це базовий рівень заробітної плати. Тобто нижче за ці цифри лікарям та медичним сестрам, які працюють в державних та комунальних медзакладах, нараховувати не повинні. Водночас це не фіксована заробітна плата. Це означає, що ні лікар, ні медсестра не мають отримувати менше коштів, однак можуть отримувати більше. Якщо медичний заклад спроможний і має необхідні фінанси», – зазначив Олексій Яременко.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, підвищення базової заробітної плати медикам, яке вступило в дію з нового року, не передбачає, що відтепер фахівці з мінімальним стажем і фахівці з вислугою років мають обов'язково отримувати ідентичну заробітну плату. Адже Уряд встановив лише мінімум, нижче якого не може опускатися зарплата медичного працівника.

Джерело: МОЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103346

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112040

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді