ДПС оприлюднила проект наказу Мінфіну щодо змін у порядку направлення податкових вимог платникам податків

Державна податкова служба України відповідно до частини другої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження змін до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків» (далі – проект наказу).

 ДПС оприлюднила проект наказу Мінфіну щодо змін у порядку направлення податкових вимог платникам податків


Проект наказу розроблено з метою актуалізації окремих положень наказу Міністерства фінансів України від 30 червня 2017 року № 610 «Про затвердження Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 липня 2017 року за № 902/30770, до Податкового кодексу України, до пункту 59.3 статті 59 якого Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни, що передбачають надсилання платнику податків податкової вимоги разом з детальним розрахунком суми податкового боргу.

Основні положення проекту акта

Проектом наказу пропонується внести зміни до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків, затвердженого наказом № 610, відповідно до яких податкові вимоги будуть направлятись платникам податків разом з детальним розрахунком суми податкового боргу.

Також у зв’язку з цим пропонується викласти форми вимог у новій редакції та відповідно доповнити їх розрахунком – деталізацією сум податкового боргу платника податків.

Із проектом наказу можна ознайомитися на вебпорталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) за посиланням: Головна>Для громадськості>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю>Проекти не регуляторних актів>2022 рік.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою: Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: [email protected].

Джерело: ДПСУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341595

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90419

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66148

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3501

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді