Новий законопроект про службу в органах місцевого самоврядування: що пропонується

Законопроект про службу в органах місцевого самоврядування покликаний, зокрема, розширити можливості залучення до роботи професійних управлінців. Про це повідомив генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Сергій Шаршов.

Новий законопроект про службу в органах місцевого самоврядування: що пропонується


«Новий законопроект розроблений у співпраці з органами місцевого самоврядування, а отже, враховує їх інтереси. Його ухвалення — це ще один крок на шляху підтримки та прискорення децентралізації і реформи місцевого самоврядування в Україні. До того ж, це сприятиме підвищенню привабливості служби в органах місцевого самоврядування та залученню професіональних фахівців», — наголосив Сергій Шаршов.

Документом пропонується:

  • розмежувати статус службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування;
  • закріпити принцип політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування;
  • упорядкувати проведення відкритих конкурсів на посади службовців місцевого самоврядування;
  • запровадити щорічне оцінювання роботи представників місцевого самоврядування;
  • встановити рамки посадових окладів;
  • запровадження механізмів кар’єрного просування;
  • закріплення повноважень керівника служби в органах місцевого самоврядування;
  • удосконалити кадровий резерв тощо.

Законопроект розроблений Національним агентством України з питань державної служби. Наразі він опрацьовується профільним Комітетом Верховної Ради України.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1946

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14529

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
813

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді