Як оплатити роботу в надурочний час

Роботу в надурочний час установи мають оплачувати, якщо встановлені:

Роботу в надурочний час установи мають оплачувати, якщо встановлені:

  • погодинна оплата праці 2020 — в подвійному розмірі годинної ставки;
  • відрядна система оплати праці — доплачувати у розмірі 100% тарифної ставки працівника відповідної кваліфікації, працю якого оплачують за погодинною системою (за всі відпрацьовані надурочні години);
  • підсумований облік робочого часу — в розмірі для надурочних за всі години, відпрацьовані понад встановлений робочий час в обліковому періоді.

Режим підсумованого обліку робочого часу можуть ввести безперервно діючі підприємства, установи, організації, а також окремі виробництва, цехи, дільниці, відділення і на деяких видах робіт, де за умовами роботи не можливо додержати встановлену для даної категорії працівників щоденну або щотижневу тривалість робочого часу.

Цей режим вимагає від установи правильної побудови розпорядку робочого дня і графіків змінності. Необхідно, щоб робочий час, який мають відпрацювати працівники за колективним договором за обліковий період, відповідав установленій законодавством нормі робочих годин, що припадає на цей період.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

Як оплатити роботу в надурочний час
ЛЕВАДСЬКИЙ Іванексперт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Єдиної для всіх норми робочого часу 2019 року немає. Вона різниться залежно від робочого тижня — «п’ятиденка» чи «шестиденка», тривалості щоденної роботи. То хто й скільки працюватиме у 2019-му?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді