У Парламенті працюють над новим законопроектом щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду

Комітет з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради підтримав законопроект щодо здійснення комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду. Документ дасть можливість запустити процес оновлення житлового фонду в Україні. Про це заявила заступниця Міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська.

У Парламенті працюють над новим законопроектом щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду


«Підтриманий комітетом документ є надважливим, адже чинний закон щодо реконструкції кварталів застарілого житлового фонду містить низку вимог, які на практиці реалізувати неможливо. Тож зараз справа має зрушити з мертвої точки. У законопроекті передбачені механізми, які нарешті збалансують інтереси інвесторів-забудовників, громадян і місцевої влади та допоможуть органам місцевого самоврядування розпочати процес оновлення житлового фонду», – зазначила Наталія Козловська.

Законопроектом зокрема передбачено:

  • запровадження алгоритму прийняття рішення про реконструкцію застарілого житла;
  • реконструкції підлягатимуть не лише багатоквартирні будинки, а й наявні об’єкти соціально-транспортної інфраструктури, що розташовані в межах кварталу, який підлягає реконструкції;
  • удосконалення процедури компенсації власникам застарілого житла;
  • різні варіанти відселення мешканців кварталу під час проведення реконструкції;
  • визначені заходи з реконструкції кварталу або мікрорайону: реконструкція багатоквартирних будинків, зокрема, це модернізація, з відселенням мешканців або без відселення чи знесення багатоквартирного будинку;
  • розширений перелік джерел фінансування проектів реконструкції.

Реконструкцію житлових об’єктів буде здійснено в рамках нових будівельних норм, які передбачають аспекти енергоефективності, безбар’єрності, створення необхідних інфраструктурних умов тощо, що надалі значно зменшить витрати на утримання житла.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді