У Верховній Раді планують заборонити представникам влади на період воєнного стану виїзд за кордон

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7055 від 15.02.2022 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони виїзду за кордон деяким категоріям осіб на період воєнного стану», яким пропонується заборонити представникам влади виїзд за кордон на період воєнного стану.

У Верховній Раді планують заборонити представникам влади на період воєнного стану виїзд за кордон

СКАЧАТИ Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи


Законопроект підготовлено з метою забезпечення безперебійності функціонування державного апарату, підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та підприємств, установ та організацій, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури, в умовах правового режиму воєнного стану.

Загальна характеристика та основні положення проекту Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» шляхом доповнення статті 10 новими частинами другою та третьою, якими передбачено перелік осіб, яким в умовах воєнного стану забороняється виїзд з України, та визначено, що зазначені особи зможуть виїжджати з України виключно для здійснення власних повноважень на підставі розпорядження Президента України.

У Законі України «Про правовий режим воєнного стану» (Відомості Верховної Ради України, 2015 р., № 28, ст. 250):

статтю 10 планується доповнити частинами другою-третьою такого змісту:

«2. У період воєнного стану забороняється виїзд з України:

  • 1) членів Кабінету Міністрів України, перших заступників та заступників міністрів;
  • 2) народних депутатів України;
  • 3) голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників;
  • 4) державних службовців, які займають посади державної служби категорії "А";
  • 5) керівників центральних органів виконавчої влади, в тому числі центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом та інших центральних органів виконавчої влади;
  • 6) військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону;
  • 7) осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів України;
  • 8) керівників підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • 9) керівників підприємств, установ та організацій, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури.»

Також пропонується внести кореспондуючи зміни до статті 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», згідно яких право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, коли він є особою, визначеною в частині другій статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», - до закінчення строку, на який було введено воєнний стан, або до прийняття указу Президента України про скасування воєнного стану.

Джерело: Законопроект ВР № 7055 від 15.02.2022 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони виїзду за кордон деяким категоріям осіб на період воєнного стану»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13837

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді