Мінекономіки планує оновити форму звітності №3-ПН

На сайті СПО профспілок з’явився доопрацьований проект Наказу Мінекономіки «Про затвердження форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) та Порядку її подання».

Допомогатор


 МінекономікиМетою прийняття проекту акта є удосконалення форми щодо інформації про попит на робочу силу (вакансії) та порядку її подання, сприяння розвитку електронних послуг Державної служби зайнятості та електронного обслуговування клієнтів, вдосконалення загальнонаціональної бази даних про наявність робочих місць в Україні.

Проектом акта пропонується затвердити форму щодо інформації про попит на робочу силу (вакансії) та порядок її подання юридичними особами та фізичними особами - підприємцями, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб.

Форма передбачає отримання повної та достовірної інформації про попит на робочу силу (вакансії) на ринку праці, що дозволить досягти результатів щодо якісного та оперативного підбору кандидатів під потреби роботодавців, а також комплексного інформування кандидатів стосовно вимог роботодавця до претендентів на вакансію під час проведення відбору за визначеною вакансією та режиму 1 умов праці, встановлених чинним законодавством та роботодавцем.

Проектом акта передбачається також запровадження механізму подання роботодавцями інформації про потребу в робочій силі (вакансії) в електронній формі з підтвердженням електронним підписом або печаткою, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, що «сприятиме розвитку електронних послуг Державної служби зайнятості та електронного обслуговування клієнтів, вдосконалення загальнонаціональної бази даних про наявність робочих місць в Україні.

Проект Наказу Мінекономіки:

  • http://spo.fpsu.org.ua/images/365_1.pdf

Нова форма звітності №3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)":

  • http://spo.fpsu.org.ua/images/365_2.doc
  • http://spo.fpsu.org.ua/images/365-3.doc

Порядок подання форми звітності №3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії):

  • http://spo.fpsu.org.ua/images/365-4.doc

У разі наявності пропозицій та зауважень, СПО об’єднань профспілок просить направити їх до 21.02.2022 на електронну адресу [email protected] для узагальнення та підготовки відповіді від СПО об’єднань профспілок.

Джерело: СПО об’єднань профспілок

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3478

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13838

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді