Як самостійно отримати довідку про доходи?

У рамках кампанії декларування доходів громадян та доходів держслужбовців за 2021 рік, можна скористатися «Електронним кабінетом» для отримання відомостей з Держреєстру фізосіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи.

 Як самостійно отримати довідку про доходи?

Нові ознаки доходу ЧИТАТИ


Вхід до Електронного кабінету можна здійснити з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) фізичної особи будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, хмарного сховища, а також за допомогою застосунку «Дія».

Для отримання відомостей про доходи слід в розділі «ЕК для громадян» Електронного кабінету обрати «Запит про суми виплачених доходів» (форма F1301802), заповнити необхідні поля форми, здійснити перевірку, підписати та направити запит.

Перевірити правовий статус підпису можна на офіційному веб-сайті центрального засвідчувального органу в розділі «Довірчі послуги» → «Перевірити підпис» за посиланням https://czo.gov.ua/verify. Одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

У рамках Е-сервісу також надано можливість отримати особою інформацію про свої доходи за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

Враховуючи терміни подання звітності про виплачені доходи та терміни перенесення інформації з такої звітності до Центральної бази даних ДПС, для отримання відомостей за IV квартал 2021 року доцільно надсилати вищезазначений запит після 22.02.2022.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua.

Джерело: ДПС у Чернігівській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47266

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді