Верховна Рада врегулювала питання фінансування ліцеїв у громадах з населенням менше 50 тисяч осіб

Верховна Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу України щодо питання фінансування ліцеїв у громадах. Для Міністерства освіти це завдання було одним із ключових при формуванні мережі шкіл у процесі децентралізації, про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі.

Верховна Рада врегулювала питання фінансування ліцеїв у громадах з населенням менше 50 тисяч осіб


Зміни Бюджетного кодексу передбачені проектом ЗУ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів» №5719 від 01 липня 2021 року.

У Бюджетному кодексі доповнено статтю 89, згідно з якою до видатків, здійснюваних з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад, належать видатки на загальну середню освіту (також на ліцеї), засновником яких є міська, селищна або сільська рада. Тепер громади мають усі повноваження щодо фінансування ліцеїв незалежно від кількості населення в них.

Джерело: МОН

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді