Профспілки просять Парламент прискорити розгляд законопроекту по відновленню щомісячної звітності зі сплати ЄСВ

СПО об’єднань профспілок звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань фінансової, податкової та митної політики з проханням прискорити розгляд законопроекту №6120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з ЄСВ» та рекомендувати парламенту його ухвалення.

 Профспілки просять Парламент прискорити розгляд законопроекту по відновленню щомісячної звітності зі сплати ЄСВ

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️


На переконання профспілок, це дозволить врегулювати низку проблем, що виникають при призначенні виплат у системі соціального страхування, через запровадження з січня минулого року замість щомісячної щоквартальної звітності зі сплати податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ, адже збільшення термінів подання і опрацювання зазначеної звітності призводить до подовження термінів призначення та перерахунку пенсій, а в окремих випадках навіть до недоотримання належної суми пенсії.

За висновками фахівців Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ, врегулювати ці проблеми можна шляхом відновлення щомісячної звітності. СПО об’єднань профспілок вже звертався до Мінсоцполітики з пропозицією розробити необхідні законодавчі зміни. У відповідь урядовцями було розроблено та внесено на розгляд ВР законопроект №6120 для забезпечення своєчасності і повноти нарахування пенсій та інших страхових виплат.

Парламентський Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики поінформував, що пропозиції СПО профспілок доведені до народних депутатів України для використання та врахування їх у подальшій законотворчій роботі.

Джерело: Федерація професійних спілок України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47019

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237455

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді