Як виправити помилку у формі № 1ДФ

Установи-податкові агенти, які нараховують (виплачують) доходи на користь фізичних осіб, протягом звітного періоду подають до органу ДФС за місцем свого розташування форму 1ДФ протягом 40 к. дн., що настають за звітним періодом (пп. «б» п.176.2 ПК).

Установа, яка самостійно виявляє помилку в поданій формі, має подати уточнюючу форму № 1ДФ як за звітний, так і за попередні періоди, виходячи з інформації з попередньо поданої форми.

Уточнююча форма № 1ДФ має містити дані лише за рядками й реквізитами, які установа уточнює. Для цього потрібно:

  • виключити помилкову інформацію: у першому рядку в графі 9 зазначити «1» — рядок на виключення;
  • увести достовірну інформацію: у другому рядку в графі 9 зазначити «0» — рядок на внесення (п. 3.9 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4).

Якщо установа самостійно здійснює виправлення помилок в 1ДФ, через яку в попередньому кварталі вона недостовірно відобразила нарахований дохід та/або податкові зобов’язання фізичної особи, їй доведеться сплатити штраф — 510 грн (1020 грн за повторне порушення).

За інформацією ГУ ДФС у Луганській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47267

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді