Спрощено порядок перетину кордону для чоловіків віком від 18 до 60 років

Спрощено порядок перетину кордону для чоловіків віком від 18 до 60 років

Кабмін спростив порядок перетину державного кордону для водіїв віком від 18 до 60 років. Відповідне рішення ухвалене Постановою Кабміну «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 р. № 194» від 07.03.2022 №218 для налагодження міжнародної логістики. Воно стосується водіїв вантажівок і залізничного транспорту.

Йдеться про бронювання водіїв, які здійснюють:

  • міжнародні вантажні перевезення;
  • перевезення для потреб ЗСУ;
  • перевезення медичних вантажів;
  • вантажів гуманітарної допомоги.

Щоб отримати відповідне рішення перевізник має звернутися з даними про водіїв:

  • або до Міністерства інфраструктури України;
  • або до обласної, Київської міської військової адміністрації.

Інформацію про прийняте рішення щодо бронювання поданих осіб Мінінфраструктури або обласні, Київська міська військові адміністрації, надсилають до Адміністрації Державної прикордонної служби для врахування під час виїзду та в’їзду в Україну громадян України.

Автоперевізники, які мають ліцензію на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень можуть подати повідомлення письмово або в електронному вигляді через електронний кабінет перевізника Системи «ШЛЯХ» Укртрансбезпеки/ДСБТ (електронний сервіс «Заявка на перетин 18–60»).

Міністерство інфраструктури оформить усі необхідні документи протягом двох годин після отримання повідомлення від перевізника.

За повернення водія на територію України після виконання перевезення відповідає перевізник.

З усіх питань щодо організації перевезень гуманітарних вантажів через державний кордон та всередині країни звертайтесь на багатоканальну телефонну лінію щодня з 08:00 до 17:00: +38 (044) 334-43-04.

Звернення до Мінінфраструктури щодо бронювання військовозобов’язаних водіїв надсилайте листом на електрону адресу: [email protected]

Лист складіть у форматі .pdf або word та зазначте таку інформацію:

  • ПІБ, рік народження, посаду, військове звання, військово-облікову спеціальність та її №___ ;
  • найменування та адресу підприємства, установи, організації;
  • назву територіального центру та соціальної підтримки (за місцем розташування, підприємства, установи, організації);
  • назву територіального центру та соціальної підтримки (за місцем перебування військовозобов’язаного на військовому обліку).

Форма додатку до листа визначена Постановою Кабміну «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03.03.2022 № 194.

За інформацією Мінінфраструктури 

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40273

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33507

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
26344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді