Змінено порядок зарахування до місцевих бюджетів акцизу на пальне

Змінено порядок зарахування до місцевих бюджетів акцизу на пальне

Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування» від 09.03.2022 № 246 (далі — Постанова № 246). Ця постанова внесла зміни щодо порядку зарахування акцизного податку на пальне до відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "Головбух: БЮДЖЕТ"

Постанова № 246 встановлює частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44%) акцизного податку з пального у першому півріччі 2022 року.

Зазначені частки визначено, виходячи з обсягів реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на відповідній території за друге півріччя 2021 року з урахуванням даних РРО за інформацією ДПС.

Частки для зарахування до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у першому півріччі 2022 року визначені у додатку до Порядку, зміни до якого внесені Постановою № 246.

Постанова № 246 набрала чинності 11.03.2022 та оприлюднена на Урядовому порталі за посиланням:

За інформацією ГУ ДПС у Дніпропетровській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді