Що робити з працівниками, які залишили місце проживання та переїхали в іншу область або за кордон

Що робити з працівниками, які залишили місце проживання та переїхали в іншу область або за кордон

Якщо специфіка роботи така, що її можна виконувати віддалено за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, то роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника на дистанційну роботу. Якщо такої можливості немає, надайте працівнику відпустку, у тому числі і без збереження заробітної плати.

У разі, якщо роботодавець не веде діяльність у зв’язку з воєнними діями, — всім працівникам, незалежно від місця їх перебування, встановіть простій.

Якщо простій не оголошували, місцезнаходження працівника невідоме, а трудові обов’язки він не виконує — доцільно обліковувати його відсутність як відсутність із нез’ясованих причин. Але така відсутність не може бути підставою для звільнення працівника за прогул.

Роз’яснення Управління Держпраці у Хмельницькій області

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

Нагадуємо, що зараз усі матеріали сайту доступні вам без обмежень. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні журнали
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді