Мінветеранів осучаснюватиме пільги та соціальні гарантії для захисників та їхніх сімей

Мінветеранів осучаснюватиме пільги та соціальні гарантії для захисників та їхніх сімей

Мінветеранів розпочинає роботу над осучасненням пільг і соціальних гарантій для захисників та їхніх сімей, — повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого включення до інформаційного марафону всеукраїнських каналів.

Ідеться про розробку та внесення пропозицій щодо осучаснення пільг і соціальних гарантій, які передбачає Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 № 3551-XII.

«Наразі наші ветерани — від 18 років і до поважного віку, але переважно — це молоді люди. Після перемоги вони повернуться і їм потрібні інші умови. Над цим ми зараз працюємо. Обов’язково це буде психологічна реабілітація — і цивільним, і військовим. Військовим — у першу чергу. Обов’язково — медичне забезпечення. Система медичного забезпечення буде реформована. Також необхідно вибудовувати сучасну систему переходу з військової кар’єри до цивільної. Це кардинальна реформа. І коли ми її реалізуємо, людину від підписання контракту до моменту виходу на пенсію або закінчення контракту супроводжуватиме держава на всіх напрямах», — наголосила Юлія Лапутіна.

Джерело: Урядовий портал

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованних видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та/або «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА»
усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1737

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14528

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
801

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді