Чи можна держслужбовцям збільшувати тривалість робочого тижня до 60 годин на час воєнного стану

Чи можна держслужбовцям збільшувати тривалість робочого тижня до 60 годин на час воєнного стану

НАДС роз’яснило, що тривалість робочого дня та тижня державного службовця під час воєнного стану у зв’язку з прийняттям Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03. 2022 № 2136 не збільшується. Тривалість робочого часу державного службовця становить 40 годин на тиждень, і для державних службовців установлюється п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями (ч. 1 та 2 статті 56 Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII; далі — Закон № 889).

Утім, щоб виконати невідкладні або непередбачувані завдання, державні службовці, для яких законодавство не передбачає обмежень щодо роботи, на підставі наказу (розпорядження) керівника державної служби, про який повідомляють виборний орган первинної профспілкової організації, зобов’язані з’явитися на службу та працювати понад установлену тривалість робочого дня, а також у вихідні, святкові та неробочі дні, у нічний час (ч. 4 ст. 56 Закону № 889).

Джерело

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованних видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та/або «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА»
усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
16920

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
105928

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді